tisdag 30 augusti 2011

Känslococktailen

Ok, ok, OK. Förutom det här med att SJ var över en halvtimme sena imorse (inte ok någonsin, men ännu mindre på tågen som avgår före sju på morgnarna...) på grund av någon oklar väderbaserad spårproblematik (en vild gissning är väl att det låg nåt lövjävel på spåret utanför Borlänge eller att tåg inte kan åka på morgondaggig väta eller typ att det var LUFT i luften vilket väl säkert inte fungerar ihop med det som alla vet superkänsliga materialet i tågräls) och jag därför blev tvungen att ta en jävla TAXI till universitetet för att hinna till min registrering vilket i sin tur föranledde att jag när jag i sista minuten rusade på tåget hem nu utan att ha hunnit köpa biljett och insåg att jag dessutom skulle tvingas betala straffavgiften som tillkommer när man betalar sin biljett ombord på tåget komponerade ihop en facebookstatus av typen "har fått konfronteras med SJ - tummelplatsen för all sveriges samlade inkompetens" bara för att sedan MISSAS AV KONDUKTÖREN(!!!!!!) och i en plötslig what goes around comes around-attack bli tvungen att radera istället för att publicera den eftersom det ju ändå är rätt soft att åka gratis, så var det väl helfestligt att få börja skolan igen idag!

Som vanligt är det ett knippe original i den akademiska världen och således också i min superlilla insnöade klass på elva personer. Fint. Och min lärare är nån spenslig trettinåntingkille från lingvistikinstitutionen med specialisering på typ, latin (dör, DÖR), med hornbågade klotrunda glasögon och sanslöst ohipp sidbena (DÖR! DÖR!), allt kombinerat med en humor torrare än fnöske. Guuuuuud. Alltså det här med folk med nördiga intressen. Bäst.
Blev så till mig över att få lära mig saker att jag 1. antecknade (!), 2, har RENSKRIVIT mina anteckningar (!!!) och 3. har läst ikapp alla de texter jag inte hade tillgång till inför eftersom jag är efterregistrerad.

5 kommentarer:

Tom sa...

Andra meningen där, om vi nu kan kalla den första en egentlig mening, håller James Joyce-klass, i alla fall längdmässigt! Och någonstans måste du ju börja. ;-)

Lisa sa...

Bra diss!
Jag är sjukt nöjd ju, alla vet väl att man inte tar några andningspauser när man är upprörd.

Kristin sa...

Underbart inlägg Lisa, ett av dina top tio bästa tror jag bestämt (och jag har nog läst alla i hela bloggen, true story!). Säg till nästa gång du är i Uppsala och inte måste springa till tågen så kan vi käka en nationslunch eller fika på Ovandahls (för att de har fri kaffepåtår, ett måste).

Lisa sa...

åh tack! och du förtjänar snart någon slags guldklocka för den där långa och trogna tjänsten. eller ett önskeinlägg. eller nåt.

jag är i uppsala tisdagar och torsdagar, absolut ska vi ses och äta saker! kan inte den här veckan men efter det får vi styra upp!

Emmsan sa...

Åh, underbart underbart. Vad kan bättre göras än att inleda mitten av veckan med detta, för att citera Kristin, topp 10!!