tisdag 8 mars 2011

Å va kul me en alldeles egen da!!

Till och med jag har ätit en semla idag! Eller jag åt grädde och mandelmassa, man vill ju inte slösa dyrbar plats i magen på trist gammal bulle. Annars tycker jag ju att semla är rätt äckligt, lite som bakelsemotsvarigheten till red light district.

8:e mars idag också förstås, och om det kan man ju ha delade åsikter. Aftonbladet upplyser oss hur som helst (i sin kvinnobilaga! vars undermenyer är "relationer", "barn", "jobbet", "ledig", ååhh ljuva tvåtusental) med titeln "Tjejer - det går faktiskt åt rätt håll" via sin "Feministbarometer"(!) om sånt som att vi har knappat in på männen lönemässigt med en hel procent, minskat både vårt personbilsägande och våra sjukskrivningar med 0,2 % och ligger stilla på en mäktig 3,4%ig andel bland VD:arna i de stora börsbolagen. Men som vanligt finns guldkornen i kommentarsfältet (i vilket man förövrigt genom små symboler kan se om de kommenterande är män eller kvinnor, just sayin...). Överlag verkar det mest upprörande vara att det är 52% kvinnliga landshövdingar, och HEJ vad det roidas vilt om att det minsann är 2% för mycket och hur kan någon gnälla om att någonting inte är jämställt när det finns 2% FLER LANDSHÖVDINGAR HALLÅ?!?!? MÅSTE BACKA!!! VI MÅSTE TA TAG I DET HÄR MANSPROBLEMET NU!!!! HUR SKA VI GÖRA!?!?! VA?!? VEM TAR ANSVAR?!?! VEM GÖÖÖÖR NÅGOT??!!!??!

Jaja, kul ändå med lite manligt engagemang. Lite djupt grävande journalistik och statistik ger mig att 47 av 60 kommentarer faktiskt är skrivna av wwwhaverister som klassar sig själva som män!
Intressant.

Expressen å sin sida slår rekord i obegriplighet med följande:


På SvD:s nätbilaga roade jag mig med klassikern att räkna antalet män/kvinnor porträtterade på förstasidan, vilket resulterade i en fördelning 41/39, med kvinnlig majoritet. Men efter en borträkning av de direkt kvinnodagsrelaterade (16st) av typen "kan du namnet på näringslivskvinnorna" hamnade vi på mer förväntade 25/39. Av dessa 25 är 10 st bilder på schlagersångerskor eller hollywoodkändisar på röda mattan, vilket alltså lämnar 15 st kvar.
I rättvisans namn finns det även en hollywoodbild på Charlie Sheen, så vi räknar bort den också, och hamnar då på slutsumman 15/38.

Men inte för att vara sån då, naturligtvis.

Hade en tanke om att göra en spotifylista, men nu måste jag åka och kopiera 250 sidor, så det får vänta.

Inga kommentarer: