tisdag 17 februari 2015

Löpband & VM

Sprang tidigare idag 6*4/2 på löpband. Exciting stuff. Rätt pigg dock, och ändå rätt skönt att få testcykelmala med blicken nitad i en vitmålad vägg någon meter framför, fast springandes då. Det jobbiga med att springa ute i naturen är ju att man blir konstant distraherad av tex trafik, andra människor, väder & vind, underlag, olika djur, klockan man behöver för att få koll på sina tider, etc etc etc, plus att man såhär års behöver trycka sig in i varenda trasa i funktionsmaterial som går att uppbringa i garderoben för att inte frysa ihjäl och därför är smidig och lättfotad som en isbjörn.
Även om jag älskar naturen mer än livet och helst skulle spendera nästan all min vakna tid utomhus kan det därför vara rätt trivsamt att någon gång emellanåt såhär under vintern få springa sina intervaller inomhus i kortbralla och linne och med en riktig klocka som håller koll på hur långt och hur fort.

I övrigt är det ju VM här nu, så vart man än vänder näsan så är det någon landslagsdräkt ute och återhämtningsjoggar sig vilse. Det är väl för all del lite kul, men annars är det mesta ett skämt. Störst skämt är väl att bossen för tävlingen gått ut i stor öppenhjärtlig intervju angående att han kan tänka sig att jobba på FN efter detta? Förlåt men va?
Men det är klart, alla vet ju att en av de tyngre meriterna för att bli BFF med Ban Ki-Moon är att man anordnat en sporttävling i en liten nischad idrott som folk gillar i nordeuropa. Extra många CV-poäng i FN-huset får man om man dessutom gjort det och misslyckats att hålla budgeten med någon nätt summa på ca 500 miljarder och till på köpet fått en hel kommun emot sig. INGET säger "VÄLJ MIG!!!" när det kommer till prestigejobb som just det att vara jättedålig med planering och ekonomi och att vara oförmögen att få människor med sig istället för mot sig.

Inga kommentarer: