fredag 6 februari 2015

Lite mer raljerande om lchf och träning, men inte direkt nåt nytt

Läste en motionsblogg häromdagen som lovordade lchf i kombination med träning, så som motionärer ofta gör. Låten bland dessa predikanter går ju som sådan att det är en JÄTTEJÄTTEBRA kombination!!!!!! JÄTTEBRA!!!! FINNS INGET NEGATIVT MED SÅDAN KOSTOMLÄGGNING!!!! Det märks INGEN skillnad ALLS förutom eventuellt att allt nu är JÄTTEJÄTTEBRA och alla har JÄTTEBRA KÄNSLA PÅ ALLA PASS OCH ÄR SUPERSTARKA!!!!

Kul för dom, kan man ju tänka då. Tills man läser lite bakåt och ser att de i så gott som varenda fall har försämrat sig svinmycket prestationsmässigt sedan de började skippa kolhydrater. Nu behöver man ju inte bry sig om sådant som effekt eller tider, i och för sig, och om man upplever att man mår hemskt bra i sin vardag är väl det gott så och each to his own och så vidare. Men det är ändå bra kul det här med att de själva alltid upplever sig ha blivit bättre rent träningsmässigt, trots att de i reda siffror inte är det?

Dock, det är orimligt att ta en diskussion pga allt blir en empirigryta där det enda argumentet någon tycker är värt något är den egna personliga "upplevelsen" och där är man som bekant alltid kung i sitt eget rike. Så kämpa på, för all del, vem är jag att säga vad som är rätt för andra enskilda individer, men det vore ju tråkigt om det drog med fler välvilliga men okunniga än nödvändigt av bara farten (de som är kunniga är förstås förmögna att mixtra mer med kost i kombination med träning för att uppnå olika mål, men tyvärr blir man ju sällan expert av att läsa en populärvetenskaplig pocket/aftonbladets wellness-bilaga/en blogg på internet).


Det om det. Idag har jag åkt 16 km klassiskt med Krippa. Riktigt fina spår i Stångtjärn nu. Det var -4 när vi startade och +2 när vi slutade. Hur sjuk är den snabba temperaturomställningen?!

Inga kommentarer: