måndag 8 juni 2015

Ang. morgonradio

Jag har ju börjat jobba igen under sommaren. Det innebär, förutom att jag får användning av min stora garderob, att jag åker bil tjugo minuter varje morgon och eftermiddag. Tidigare har jag alltid lyssnat på vinyl-kanalen på morgnarna eftersom det varit den enda kanal som spelat musik utan att ha något enerverande "morgonprogram" där man måste lyssna på den samlade begåvningsreserven som ska "väcka Sverige" medelst typ prankcalls (alltså hur kan någon ens tycka att det är roligt?!?!). På eftermiddagen kan jag hantera sådant dumt, men klockan sex på morgonen innan jag fått frukost är tålamodet för trams och idioter en aning mindre.

Under den här våren har dock tydligen även min sista livlina till att kunna vakna ifred fått sig en morgonshow, och det är inte vilken morgonshow som helst det inte! Det är tamefan den vidrigaste mest fördomsfulla och osympatiska skit jag hört i hela mitt liv?! Under de fyra dagar jag hunnit höra det (och då har jag som sagt ändå bara hört 20 min per dag av det så det lär ju bara vara toppen av isberget) har de hunnit vara sexistiska, homofoba, rasistiska och driva med transexuella, KON-jävla-STANT, och ingen producent verkar överhuvudtaget reagera på det här?

Hur sjukt är det? Ok att man ska kunna skämta om allt (även om jag ju inte direkt är pro-charlie hebdo, så att säga) och ok att det är kommersiell radio som väl får sända vad de vill men 1. det är ju det tydligaste beviset på att kommersiell kultur har sina.... eh.... brister.... och 2. det är ju för fan absurdt att vi ändå lever i ett samhälle där det som tydligen "säljer" är att hata folk och bete sig som en samling praktarslen utan minsta tillstymmelse till sympati, goda intentioner eller ens förmåga att tänka i två led?! HUR kan det vara det??!?!? Jag fattar inte?!?!??!

1 kommentar:

wattperkilo sa...

P1 is your friend. Alternativt P2 om det är musik som önskas.