lördag 28 november 2015

arte et marte

Hej ni sover väl inte??
Jag är uppe och ska skriva en tenta i metafysik, känner mig orimligt dåligt förberedd men man kan ju åtminstone försöka. Kul ämne annars, men tråkigt att ha behövt tugga sig igenom rätt mastiga ämnen som fri vilja, objektiv sanning, vad som gör en personlig identitet, vad är tid, osv, på lite för kort tid bara. Det KAN kännas som att man inte riktigt har rett ut de gamla grekernas eviga frågor på en eftermiddag, men det är väl bättre att ägna några veckor åt det än att inte ägna någon tid alls.

I torsdags var jag på Mackans genrep av Äldreomsorgen i Övre Kågedalen och FY FAN det var en kulturupplevelse det. Premiär idag, alla borde gå och kolla. Den handlar om norrland och ondska. Vidden av genipersoner i den där produktionsgruppen alltså. Det nästan mysigaste med det hela var dock att det gav mig en välbehövlig kulturinjektion i största allmänhet, och det är inte precis något som varit särskilt närvarande i mitt lilla liv på sistone. Allt har mest varit politisk depression och jävligt störig debatt med folk som inte kan tänka abstrakt och man kan ju vilja gå i älven för mindre. Nu vill jag däremot bara tänka på konst igen, så allt känns mycket bättre.

Jag har tränat också men det får vi ta nästa gång, nu ska jag bege mig till uni för att motivera varför gud finns (obs tror inte att gud finns) (eller?) (ELLER?) och varför ingenting finns (ELLER????)!
Laterz!

3 kommentarer:

Olle sa...

Gud finns. Kanske.
Är inte vår existens och allt som finns ett tecken på att Gud finns? Det tycker jag nog när jag funderat på saken. Men jag vet inte säkert.


Unknown sa...

Alexander Bard resonerar begåvat kring detta:
https://www.youtube.com/watch?v=CCp26NSRy8Q

Lisa sa...

Olle: jag vet inte, är det? Och spelar det någon roll? Eftersom jag är en evig pessimist när det kommer till Det Stora Hela(tm) osv så känns det som att det egentligen är lite sak samma

Pär: tack! det var ett långt klipp (men som sagt, det reds väl inte riktigt ut på en kvart), ska titta på det vid tillfälle!