tisdag 13 oktober 2015

En lite sämre spaning

Spanarna i P1 beskriver själva sitt program såhär:
I Spanarna hör du en panel med tre ovanligt skarpsynta personligheter som försöker avläsa tendenserna i det vardagliga bruset, för att sedan presentera sina framtidvisioner för dig. Allt, högt som lågt blandas i skön förening.

Utan att ondgöra mig över programmet, som jag faktiskt gillar, så känner jag nog ändå att det kan finnas utrymme att ifrågasätta hur mycket av fingret som ligger på pulsen när den spaning de stoltserade med i helgen var att det kommer komma en ny motionstrend, i form av leriga löplopp där man ska bli smutsig och kanske ta sig över hinder...

....
.... så atte ...


De har alltså vänt ut och in på internet, satt fingret i luften, känt var vindarna blåser, lagt samman ett och ett, kollat rönnbärens riklighet och svalornas flyghöjd och avläst "tendenserna i det vardagliga bruset" för att till sist känna att det här med Tough Race/Tough Viking/Toughest/Tjurruset/jag kan inte ens skriva ner alla pga det finns SÅ HIMLA MÅNGA är nästa nya grej? Well.

Jag vill nu inte vara den som är den, och det är möjligt att det ÄR tre ovanligt skarpsynta personer, men att spå obstacle racing, något du kan göra över hela världen och en typ av lopp som arrangeras till och med i minsta lilla bruksort i Sverige, som nästa nya grej är väl lite grann som att spå glutenfritt som nästa nya kosttrend, Idol som nästa stora tv-satsning eller New York som nästa stora populära resmål?


2 kommentarer:

Nipe sa...

Hahaha...nästa spaning blir väl att swimrun blir nästa stora trend ;)

Olle sa...

Nästa trend kanske kan bli att överge hela trend-grejen kanske? Nytt klädmode varje år, senaste modellen av alla prylar, mat-trender, inrednings-trender och tusen andra som inte gör oss lyckligare utan bara är till för att vi ska konsumera allt mer. Fler och fler människor börjar genomskåda detta och söker något annat.