fredag 16 oktober 2015

Vandraren

Ett av mina största problem med att nu vara tillbaka i Stockholm är att man spenderar så orimligt mycket tid inomhus hela tiden?!?
Jag är ju ändå en tränande människa som kanske är ute nån timme i snitt per dag i det syftet vilket förmodligen ändå är mer än de allra flesta, men det är liksom inte tillräckligt. Att gå till detta från ett liv med hästar och hundar och skog och mark där jag vant mig vid att få vara utomhus flera timmar om dagen, utöver den där timmen träning, är en ganska stor kontrast. En flumbrasklapp här, men att vara utomhus på det viset, året runt och oavsett väder och vind, ganska många dagar i veckan, ger en någon slags lugnande känsla av att vara ett med naturen och liksom inse sin plats. För mig är det ganska existentiellt. Vet inte om ni fattar? Man kanske måste uppleva det? Hur som helst så är det något som jag upplever som rätt viktigt för att inte bli helt lost i världslig strävan efter typ "fet lägenhet" eller diffus "framgång" och jag är ju en neurotiker så... (Det är även mitt starkaste argument för att det är ovärdigt att inte leva sitt liv på landsbygden och jag tror på ett helt ocharmigt sätt att ALLA människor skulle må bättre av det, det är bara att vissa inte insett det än.)

Hur som helst. Lösningen skulle förstås vara enkel genom att helt enkelt skaffa hund, men jag vet ju dels inte vad jag ska göra av mitt liv osv så jag vet inte riktigt om jag kan det än, plus att jag inte vet om jag tycker Stockholm är det optimala stället att ha hund på. I brist på det så upprätthåller jag en acceptabel nivå genom att typ promenera hem från Universitetet de flesta dagar. Det tar bara lite drygt en timme och det är ju inte precis en naturupplevelse längs Birger Jarlsgatan, men man får i alla fall vara utomhus. Däremot är det ju rätt tråkigt att promenera utan både djur & natur så för att lösa detta har jag börjat lyssna på poddar. De enda jag gillat hittills är "En varg söker sin pod" och "Stuff mom never told you". Finns det andra poddar som folk som gillar dessa brukar gilla? Obs EJ om träning (om det inte är väldigt nyskapande på det temat) och ej typ alex & sigge eller liknande mög. Det måste vara smart + kul + bildande.

3 kommentarer:

Kristin sa...

Jag gillar Historiepodden. Kanske ej din stil men den är väldigt bildande iaf :). (Nackdel: görs av två "sköna snubbar" men dom är iaf historienördar!)

Olle sa...

Har en dröm om att leva på landet och nära naturen. Skulle vilja odla och bruka jorden, ha djur, vara åtminstonde delvis självförsörjande och oberoende, syssla med hantverk och egentillverkning, bakning, matlagning. Det är en ganska djupt rotad känsla jag har att det skulle vara ett mer tillfredställande liv.

Emma sa...

För att spinna vidare på ditt utomhustema så kan du ju lyssna på "Det nya utefolket" och avsnittet "Helad av naturen" i P1:)
Eller lyssna på Marcus Torgeby.